-->
Okuma Listem

AofSoruKitap Ana Sayfa

Blogger Kategori Oluşturma Resimli Anlatım


Blogger Kategori Oluşturma

Bu yazımızda da blogger yani blogspot için kategori oluşturmayı göreceğiz. Bilindiği gibi malesef blogger sitelerinde kategori seçeneği yok. Bir çoğu etiket yerine kategori ismi yazıyor. Örnek verecek olursak Hackerlik le alakalı konulara  "hacker, hacker dersleri, hacker videoları, wordpress hack, hack nasıl yapılır, hack programları" diye etiket vermesi gerekirken, kategori gibi gözüksün diye sadece "Hacker Dersleri" yazmak zorunda kalıyor. Aslında böyle yapmak bizi biraz geride bırakır çünkü etiketler anahtar kelimelerimiz eksik olacaktır.

Blogger de kategori oluşturmak için, etiketlerinizi feda etmeyin. Konu ile alakalı tüm etiketlerinizi girin. Konularıza kategori yapmak istediğiniz etiketi de girin. Mesala konu ismimiz "Wordpress Hack" bu konuya etiket olarak anahtar kelimeleri girdikten sonra ekstradan hangi kategori altında gözükmesini istiyorsak onu da ekliyoruz; "Hacker Dersleri" diye. Tüm hackerlikle alakalı konulara "Hacker Dersleri" diye etiket girmemiz lazım.NOT: Hacker dersleri sadece örnektir.

Tüm etiketlerimizi girdikten sonra sıra kategori oluşturmaya geldi. Kategori Oluşturmak için Admin panelinden Yerleşim e tıklıyoruz ve kategorilerin nerede oluşmasını istiyorsak gadget ekle diyoruz.  Gadget menüsünden Etiketler e giriyoruz.


1:Başlık: Kategoriler
2: Seçilen Etiketleri İşaretle
3: Seçilen Etiketleri İşaretleyi tıkladıktan sonra gelen düzenle yazısına tıkla
4: Düzenle yazısına tıkladıktan sonra en alta gelen etiketlerden Kategori başlığı seç.
5: Kaydet




Yorum Gönder

Yorum Gönder