-->
Okuma Listem

AofSoruKitap Ana Sayfa

Word Belgesindeki Resmi Kaydetme





Bugün ki makalemizde Microsoft Office Word dosyasında olan resimleri rahatlıkla kaydetmek olacaktır. Word dosyasında ki resimleri kaydetmenin bir çok yolu vardır. Sizlere programsız şekilde yapılabilecek yöntemleri ele alacam.

1 Yöntem : Windows 7 kullanıcısı iseniz başlata ekran yazarak Ekran Alıntısı Aracı ile işaretlediğiniz kısımları jpg formatında kayıt edebilirsiniz.

2 Yöntem:  Eğer Windows 7 kullanıcısı değilseniz klavyeden Prt Sc Sys Rq yazılı tuşa basarak ekran görüntüsünü almış olursunuz. Ekran görüntüsünü aldıktan sonra paint'e girerek CTRL+V tuşuna basarak yada sağ tık yapıştır diyerek ekran görüntüsünü görüp almak istediğiniz yeri kırptıktan sonra kayıt edebilirsiniz.

3 Yöntem: Tavsiye edebileceğim en iyi yöntem bu olacaktır. Çünkü resmi orjinal boyutu ile almakta. Word de almak istediğiniz resme sağ tıklayıp kopyala dedikten sonra Paint'e girip CTRL+V yada sağ tık yapıştır diyerek sadece resmi almış olursunuz.

Bunlar programsız olarak yapabileceğiniz yöntemlerdir. Böyle basit bir şey için bilgisayara program kurmaya gerek yoktur diye düşünüyorum. Anlatımlar da anlamadığınız yerler olursa yorum bırakın yardımcı olalım.


Yorum Gönder

Yorum Gönder