-->
Okuma Listem

AofSoruKitap Ana Sayfa

2015-2016 KYK Başvuruları Ne zaman




KYK başvuruları başladı: Ne kadar sürecek?

Öğrencilerin ve ailelerin sabırsızlıkla beklediği Kredi Yurtlar Kurumu kredi, burs ve yurt başvuruları 11 Ağustos da başladı.

Bir hafta devam edecek olan başvurular 17 Ağustos 2015 Pazartesi günü sona erecek.
Üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından bütün gözlerin çevrildiği Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Yüksek Öğretim Kredi ve Yurtlar Kurumu'ndan beklenen açıklama geldi.
Kredi Yurtlar Kurumu'ndan (KYK) yapılan açıklamaya göre üniversiteyi kazanan öğrenciler bu gece yarısı (11 Ağustos) saat 00.00'dan itibaren yurt müracaatlarını yapabilecekler. KYK, yurt müracaatları www.kyk.gov.tr adresinden yapılacak ve bir hafta devam edecek.
Üniversite öğrencileri 17 Ağustos 2015 Pazartesi günü saat 23.59'a kadar internet üzerinden müracaatlarını gerçekleştirebilecekler. Öğrencilerin herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için belirtilen tarihler arasında www.kyk.gov.tr internet sitesinden yurt müracaatlarını kendilerinden istenilen bilgiler ışığında yapmaları gerekiyor.
KYK BAŞVURULARI MERCEK ALTINDA
Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kredi Yurtlar Kurumu'ndan (KYK) alınan yurt, burs ve kredilerde yaşanan haksızlıkların önüne geçmek için düğmeye bastı.
Bakanlık, başvurular sırasında başta maddi durum olmak üzere eğitim, adli ve sosyal bilgilerde yanlış beyan verenleri anında tespit edecek bir sistem geliştirdi. Bakanlık, öğrencinin bu yılki KYK başvurusunu 11 farklı kurum tarafından hazırlanan 11 raporun sonucuna göre değerlendirecek. İlk kez geçen dönem pilot olarak uygulanan ve 'Tarama sistemi' olarak oluşturulan bu uygulama ile kredi alması gereken maddi durumu iyi öğrencilerin burs, burs alması gereken durumu kötü öğrencilerin de kredi almasının önüne geçiliyor.
Sistem hakkında SABAH'a bilgi veren Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, öğrencilerin başvurularının, ortak platformda birleşen 11 kurum tarafından tek tek incelendiğini belirterek "Başvuru yapacak öğrenciler buna dikkat etsin. KYK bu yılın sonuna kadar 453 bin 244 öğrenciyi tek bir çatı altında birleştirecek, gençlerimizden ricamız yanlış beyanda bulunmamalarıdır" dedi.
Yorum Gönder

Yorum Gönder