-->
Okuma Listem

AofSoruKitap Ana Sayfa

Adsense ile internetten Para Kazanmak


İnternetten para kazanmak mı istiyorsunuz. Bir blog siteniz veya web siteniz var ise, Google Adsense ile internetten para kazanabilirsiniz. Tek yapmanız gereken üye olduktan sonra reklam kodlarını sitenize eklemek olacaktır.

Kayıt Olmadan Önce

Google AdSense ile para kazanmak kulağa çok hoş geliyor fakat bu sisteme kabul edilmek çok da kolay değil. Bazı şartları sağlamış olmanız gerekir.
  • Öncelikle 18 yaşından büyük olmalısınız.
  • Blogunuz pornografik ve şiddet barından içerik içermemeli .
  • Blogunuzda ağır küfür, ırkçı hoşgörüsüzlükle ilişkili veya herhangi bir şahıs, grup veya kuruluş aleyhinde propaganda niteliğindeki içerik yer almamalı.
  • Blogunuzda hack, crack, warez ve  uyuşturucu ile ilgili içerikler olmamalı.
  • Blogunuzda alkol, tütün, reçeteli ilaç, silah, markaların taklit ürünleri, tez, ödev gibi şeylerin satışı yapılmamalı.
  • Blogunuz yasa dışı, yasa dışı etkinlikleri teşvik eden veya başkalarının yasal haklarını ihlal eden diğer herhangi bir içerik içermemeli.
  • Blogunuz Google’ın kalite yönergelerine uygun olmalı.
  • Ayrıca blogunuzda bir “gizlilik politikası” sayfası oluşturmalısınız. Gizlilik politikası oluşturmayla ilgili bilgi almak için burayabakabilirsiniz.

Kayıt Aşaması

Blogunuzu kayıt aşamasına hazır hale getirdikten sonra Blogger kumanda panelindekiKazançlar sekmesinden veya AdSense kayıtsayfasından başvurunuzu yapabilirsiniz.

1. Onay Süreci: Başvurunuzu yaptıktan sonra yaklaşık 2-3 günlük inceleme sürecinin ardından ilk onayı alıp almadığınızla ilgili bir e-posta gönderilir. Eğer blogunuz onaylandıysa sizden reklam birimi oluşturarak blogunuza eklemeniz istenir.

2. Onay Süreci: Reklam birimi oluşurmak için Google AdSense hesabınıza giriş yaparakReklamlarım > Reklam birimleri > Yeni reklam birimi yolunu izleyerek istediğiniz boyutlarda bir reklam birimi oluşturduktan sonra verilen kodu blogunuza eklemelisiniz. Onay aşamasında 1 adet reklam birimi oluşturmanız yeterlidir ve bu reklam birimine ait kodu Blogger kumanda panelinde Yerleşim > Gadget Ekle > HTML/JavaScript Gadget yolunu takip ederek ekleyebilirsiniz.

Onay sürecinin tamamlanması yaklaşık 1 ata sürer bu sürede eklediğiniz reklam biriminde boş bir alan gözükür. Blogunuzun incelenmesi tamamlanıp ikinci onayı da aldıktan sonra size bir bilgi e-postası gönderilir ve birkaç saat içinde boş reklamların yerinde AdSense reklamları gözükmeye başlar. Bu andan itibaren ziyaretçileriniz reklamlara tıkladıkça hesabınızda para birikmeye başlar.

Kayıt ve onay işlemi tamamlandaıktan sonra da Google blogunuzu incelemeye devam eder sizden bazı kurallara uymanızı ister.
  • Kendi reklamlarınıza tıklamayın, kimseden Google reklamlarınızı tıklamasını istemeyin.
  • Reklamların yanlışlıkla tıklanmasını sağlayacak numaralardan kaçının.
  • Bir sayfaya en fazla 3 reklam birimi ekleyin ve reklam kodlarında değişiklik yapmayın.

Reklam Yerleşimi Ve Optimizasyonu

Reklam birimlerinin yerleşimini yaparken performansı olduğu kadar kullanıcı deneyimini ve Google AdSense politikalarını da göz önünde bulundurmalısınız.
  • Blogunuzun içeriğini mantıklı bir şekilde düzenleyin ve blogunuzda gezinmeyi kolaylaştırın.
  • Reklamlarınızı kullanıcıların ilgilendikleri içeriğin yakınına yerleştirin ve kullanıcıların aradıkları içeriği kolayca bulabildiklerinden emin olun.
  • Blogunuzdaki resimleri reklamlarınızla hizalamayın veya reklamın yakınındaki içeriğin reklamlarınızın biçimlendirmesini taklit etmemesine özen gösterin.
  • Reklamları, menü, gezinme veya indirme bağlantılarıyla karıştırılabilecekleri konumlara yerleştirmeyin.
AdSense yetkilileri  yaptığı araştırmalar ve A/B testleri sonucunda bloglar için en uygun reklam yerleşiminin şu şekilde olduğunu tespit etmişlerdir:

AdSense reklam yerleşimi


AdSense Reklamları Ne Kadar Kazandırır?

AdSense reklamları ile elde edilen kazanç siteden siteye farklılık gösterir. Kazancınızı belirleyecek 2 temel faktör vardır. Reklamlara tıklanma sayısı ve tıklama başına maliyet. Örneğin reklamlarınıza bir ayda 100 kez tıklandıysa ve TBM (Tıklama Başına Maliyet)0.5$ ise o ay kazancınız 100x0.5 = 50$ olur.

Reklamlara tıklanma sayısını arttırmaya yönelik yerleşim ipuçlarından yukarıda kısaca bahsettim. Şimdi de TBM yani tıklama başına maliyeti arttırmak için neler yapabileceğinizden bahsedelim.
  • Reklam birimlerinizin tümü için hem metin reklamların hem de resim reklamların/zengin medya reklamlarının gösterilmesi seçeneğini etkinleştirin.
  • Filtre listenizi kısa tutun, böylece yüksek ödeme yapan reklamları engelleyerek gelir potansiyelinizi azaltmamış olursunuz.
  • Yerleşim hedeflemeye yönelik özel kanallarınızı oluşturarak siteniz için rekabet eden reklam sayısını artırın.
  • Blogunuzda belli konulara odaklanarak kaliteli içerik üretin
Yorum Gönder

Yorum Gönder