-->
Okuma Listem

AofSoruKitap Ana Sayfa

Gazlı İçeceklerde Neden "Soğuk İçiniz" Yazar?

Gazlı İçeceklerde Neden "Soğuk İçiniz" Yazar?

Bugün sizlerle uzun zamandır görüp de belki de hiç merak etmediğiniz bir şeyi paylaşıyorum. İçtiğimiz kolalar, gazozlar, sodalar bildiğiniz bütün gazlı içecekler üzerinde Soğuk İçiniz yazar. Bu uyarıyı öylesine mi koymuşlar yoksa harbiden bir bildiklerimi var. Gazlı içecekler niçin soğuk içilir? 


Bildiğiniz üzere birçok gazlı içeceğin üstünde "Soğuk içiniz" ifadesi yer alır. Nedeni soğuk olarak tüketmenin daha güzel olması değil,gazların çözünürlüğü ile etkilidir. Genellikle bütün gazlı içeceklerde CO2 gazı vardır.Gazların çözünürlüğünü etkileyen etmenler sıcaklık ve basınçtır. Sıçaklık çözünürlük ile ters orantılıdır. Sıcaklık azaldıkça daha iyi çözünür. Basınç ile doğru orantılıdır. Yani basınç arttıkça çözünürlük artar. O yüzden içeceği soğuk olarak içmek CO2 gazının şişe açıldığında uçmamasını sağlayacaktır. Yoksa şekerli sudan bir farkı kalmazdı.


Soğuk denizlerde daha fazla balık türüne ve sayısına rastlanmasının nedeni de budur. Balık oksijen ihtiyacını havadan değil suda cözünmüş oksijen ile karşılarlar. Soğuk denizler oksijen olarak daha zengin olduklarından balıklar için daha uygundur.


Gelen Aramalar: Genel, Gündem, Kola niye soğuk içilir, soda niye soğuk içilir, gazoz niye soğuk içilir, gazli içecekler niye soğuk içilir, gazlı içeceklerde neden soğuk içiniz yazar, gazlı içeceklerde soğuk sırrı, gazlı içecekler, 

Yorum Gönder

Yorum Gönder