-->
Okuma Listem

AofSoruKitap Ana Sayfa

Askerde Aöf - Ygs vs Sınavlara Girebilir miyim ?

Askerde iken aöf okunurmu, askerde aöf sınavlarına müsade ediliyormu, askerde ygs sınavlarına girebiliyormuyuz, askerde sınavlara izin veriliyormu, askerlik ve sınavlar hakkında ki sorularınıza cevap veriyoruz.

Açıköğretim fakültesinde okuyan öğrenciler çeşitli nedenlerden dolayı öğrencilikleri devam ederken askere gitmek isterlerse yada askere alınırlarsa kayıtlarını sildirmeden askerlik hizmetlerini yerine getirebilirler. Anadolu Üniversitesi 2008-2009 Öğretim Yılı Kayıt Yenileme Klavuzunun 11.sayfasında yer alan Askerlik Tecil İşlemleri kısmında aşağıdaki ifade yer almaktadır.

Öğrenciliğini devam ettirerek askere gitmek isteyen öğrencilere "Askere alınmasında fakültemizce sakınca yoktur" ibareli bir yazı alıp, askerlik şubesine verildiğinde, kaydınız silinmeden askere sevk işleminiz yapılmaktadır.?
Ayrıca Anadolu Üniversitesi 2008-2009 Öğretim Yılı Kayıt Yenileme Klavuzunun 17. sayfasında Sınavda Uygulanacak Kurallar kısmının 14. maddesinde ?Kıtalarından izinli olan er-erbaşlar dışında resmi kıyafetle sınava girmek yasaktır.? şeklinde bir açıklama bulunmaktadır.
Yukarıda belirtilenler ışığında aöf öğrencilerinin öğrenimlerini devam ettirerek askerlik hizmetlerini yapmasında ve askerde iken sınavlara girmesinde herhangi bir hukuki engel bulunmamaktadır. Ancak sınava girmek isteyen er-erbaşların birliklerinden izinli olmaları gerekecektir.

Bu konuda er ve erbaş yasal hakları cep kitapçığındaki kanun maddesinde şu şekilde belirtilmektedir;

"Erbaş ve erlere, silah altına alındıktan sonra terhis oluncaya kadar sınav belgelerini ibraz etmeleri halinde; açık öğretim fakültesi sınavı, mastır sınavı, ÖSS sınavları, polis okulu, uzman erbaş ve uzman jandarma sınavları, doktora sınavları ve telafisi mümkün olmayacak hak kaybına neden olabilecek diğer sınavlar için sınav süresince, izin veremeye yetkili personel tarafından yasal izninden yeterli izin verilir (KK Devamlı Emirler Muhtırası)."
Sınav belgeniz ile sınav tarihinden ortalama 1 hafta önceden komutanınıza sınav girmek için izin istediğinizi belirtirseniz sınav için gerekli izni vermektedir.
Yorum Gönder

Yorum Gönder