-->
Okuma Listem

AofSoruKitap Ana Sayfa

Sitelerden Kopyalanan Yazının Arka Planını Silme

Sitelerden Kopyalanan Yazının Arka Planını Silmek

VİDEOLU ANLATIM EKLENMİŞTİR. Son Güncelleme: 15.06.2017

Selamun aleyküm arkadaşlar. Bugün sizlerle hemen hemen herkesin başına gelen bir sorunun çözümünü anlatacağım. Birçoğumuz internet sitelerinden yazıları kopyalayıp Word belgesine yapıştırıyoruz. Yapıştırma anına kadar sıkıntı yok ancak kopyaladığımız yazıyı yapıştırdıktan sonra yazının arka planı olduğunu görüyoruz. Örnek olsun diye yukarıya Microsoft Office 2007 yazısının ekran görüntüsünü ekledim.  Her ne kadar ki vurgu rengini beyaz yapsak da arka planı kaldırsak da yazının arkası renkli oluyor. Bu renk kopyaladığınız siteye göre değişebilir. Genellikle açık mavi ve açık gri tonlarında oluyor. Bu sorunu iki yöntemle düzeltebiliriz.

1.YÖNTEM
 Kopyaladığınız yazıyı ilk önce Başlat-Tüm Programlar da yer alan WordPad’ e yapıştırın, yapıştırdığınız yazıyı geri kopyalayıp Microsoft Office Word’e yapıştırdığınız zaman sorun kalmıyor. Arka plan sade halde kalıyor. Bu yöntem denenmiştir kesin çözümdür.


2.Yöntem
Bu yöntemde de düzeliyor ama bazen sıkıntı çıkarabiliyor. O yüzden ikinci yöntem olarak ele aldım. Aşağıdaki resimde kırmızı daire için yer alan sarı fırçayı (Biçim Boyacısını) tıklıyoruz. Tıkladıktan sonra mauseyi yazının üzerine getirdiğimiz zaman, fırça işareti gözükmesi lazım. Yazının en altından en üste doğru işaretleyim düzelecektir. Yukarıdan aşağı işaretlediğimizde bazen hata verebiliyor. Tüm olasılıkları denedim en iyi aşağıdan yukarı işaretlediğimizde oluyor. Takıldığınız anlamadığınız yer olursa yorum bırakın, yardımcı olmaya çalışalım. Bol Şans =)

 


Etiketler: Office arka plan silme, sitelerden kopyalanan yazının arka planı silinmiyor, word arka plan rengini silme, word arka plan, wordpad arka plan ayarlama, word kopyalanan yazıların arka planını değişmek,
Yorum Gönder

Yorum Gönder