-->
Okuma Listem

AofSoruKitap Ana Sayfa

Askere Giderken Ne Götürülür - Asker Gerekli Malzemeler

Gündem, Haberler, Askerlik, Askere giderken alınacak malzemer, askere ne götürülür, 2017 askere giderken alınacak malzemeler, acemi giderken ne lazım

Merhaba arkadaşlar. Bu makalemizde (acemi ve usta) askere giderken götürmemiz gereken malzemelerde bahsedeceğiz. Bu makale sadece tavsiye amaçlı ihtiyaç duyacağınız malzemeler ele alınarak yazılmıştır.


Boyuna Asılabilen Askeri Cüzdan, ASKERE GİDERKEN ALINACAK MALZEMELER

1) Boyuna Asılabilen Askeri Cüzdan

En önemli olarak ilk alacağınız şey askeri cüzdandır. En çok buna ihtiyacınız olacaktır. Çünkü askeriyede bin bir türlü insan bulunmaktır. Bazıları cüzdanınızı çalmak için uğraşabilir. Ama cüzdanınız boynunuzda olduğu için böyle bir şeye yeltenmesi zor olacaktır.


2) Banyo ve Duş Malzemeleri

Banyo malzemeleri olarak ; Lif, Şampuan, Sabun, Kulak Çubuğu , yanınızda götürmeniz gerekmektedir. Çünkü askeriye bunları karşılamayacaktır.


3) Kişisel Bakım Malzemeleri

Kişisel bakım malzemesi olarak yanınızda Tırnak Makası ve yanağınız da çıkan kılları almak için Cımbız veya Pille çalışan küçük cihazlar alabilirsiniz.

4) El Yüz Dudak Kremleri

Mutlaka yanınızda bulundurmanız gereken eşyalardan biride kremlerdir. Hava değişiminden yahut soğuk havadan dolayı elinizden yüzünüzde dudağınızda çatlamalar olabilir. Bu kremleri alırken ucuz diye adi bir şey almanızı tavsiye etmem. Genel itibari ile denilenlerin hepsi ucuz. Dove Arko ve Nivea markaları tavsiyemizdir.

5) İçlik

Eğer kasım - aralık  ayı gibi kış zamanına denk geliyor ise askerliğiniz mutlaka içlik almanızı tavsiye ederiz. Aksi halde şiddetli soğuk sizi hasta edecektir.


6) Traş Malzemeleri

Günlük olarak traş olacağınız için bu madde çok önemlidir. Özellikle hassas bir cildiniz varsa. Kendinize kaliteli Traş Köpüğü ve Traş Bıçağı almayı unutmayın. Gillete marka tavsiyemizdir 3-5 bıçaklı.

7) Pudra

Kesinlikle almanız gerekir. Hem pişik için hem de botun tabanlığına ve ayaklarınıza lazım olacak

8) Diş Fırçası ve Macunu 

Askeriye de size diş macunu ve fırçası verilecektir. Ama biraz kalitesi düşük olabilir. Bu konuda hassas iseniz almanızı tavsiye ederiz.

9) Fener

Yanınıza ufak bir fener almanızı tavsiye ederiz. Geceleyin ışıklar kapatıldığında lazım olacaktır.

10) Saat

Kendinize su geçirmeyen ucuz 10TL lik saatlerden almanızı tavsiye ederiz. Saat Fosforlu olur ise gece daha rahat görmenizi sağlayacaktır. 

11) Bot ve Dolap Kilidi

Malumunuz üzere askeriyede hırsızlıklar olabilmektedir. O yüzden bot için uzun kilitlerden dolap içinde normal kilit almanız gerekecektir. İlk günden itibaren botlarınızı kitler iseniz çalınmaz. Usta askerler botları eskidiği için botları çalabilirler.

12) Tuşlu Telefon

2015 İtibari ile Asker cell uyumlu kamerasız telefonlar serbest kılınmıştır. O yüzden yanınızda Tuşlu telefon , Şarj aleti ve aramalarda kullanmak için Asker Cell almanız gerekmektedir.

13) Ekstradan Alacağınız Şeyler

Ekstradan almanız gerekecek şeyleri tek madde de toplayalım dedik.
-Not Defteri
-Tükenmez kalem (Siyah ve Mavi),
-Asetat Kalem (Siyah ve Beyaz)
-Bere
-Boyunluk
-Eldiven
-Askılık
-Islak Mendik
-Selpak (Bimden toplu alabilirsiniz. Tuvaletlerde selpak yoktur )
-Yara Bandı ( Her ihtimale karşı)
-Sivil giysiler ( Acemi birliğinde işinize yaramaz ancak yemin töreni günü dışarı çıkarken yarar. Geldiğiniz kıyaferlerle çıkabilirsiniz. Eve dönmeden direk usta birliğine gidecekseniz 3 alt 3 üst kıyafet alabilirsiniz. 
-Seccade ( Namaz kılıyorsanız lazım olabilir. Unutmayın namaz Allah'ın Emri)
-Çorap (Askeriye verecektir ama günlük çorap değişmek istiyorsanız kendinize askeri çorap alabilirsiniz)
-Ziraat Kartı ( Askeriye de bir çok yerde nakit para geçmemektedir. Alışverişler ziraat banka kartı ile olmaktadır. Askeriyede size verilecektir ama verilene kadar biraz zaman geçebilir. Akrabanıza ait kullanılmayan bir kart varsa ödünç alabilirsiniz)
-Mantar Kremi (Tehlike geliyorum demez alın yanınızda bulunsun)
- Bot Boyası ( Askeri vermekte ama çok çabuk tükenmektedir)
-Tabanlık ve Vatka
-Çamaşır filesi

Yorum Gönder

Yorum Gönder