-->
Okuma Listem

AofSoruKitap Ana Sayfa

Onlar Oruç Tutmadılar ! Oruç Sadece Aç kalıp Cinsel İlişkiden Uzak Durmak mıdır?

Ramazan-ı Şerif, Ramazan, Oruç, Oruç Hadisi Şerif, Oruç bilmesi gerekenler

Gerçekten aç kalarak yahut cinsel ilişkiden uzak durarak mı oruç tutulur. Tabi bunlar lazım ama yetersiz. Elimize ayağımıza dilimize kulağımıza bütüm âzâlarımıza oruç tutturmamız lazım. Bakın sizlerle bir hadisi şerif paylaşıyorum durumu daha iyi anlamanız için. Rabbim tüm oruçlarımızı hakkını vererek tutabilmeyi nasip etsin. Amin. 


Onlar Oruç Tutmadılar 

Peygamberimiz bir gün  ashabına oruç tutmalarını emrederek:
- Ben izin vermeden kimse orucunu açmasın, buyurur. 

Herkes orucunu tutar. Akşam olunca, teker teker müracaat edenlere, iftar müsaadesi verir. Bu arada bir adam gelerek: 

- Ya Resulullah! İki genç kız oruç tuttu ve yoruldular. Zat-i alinize gelmeğe utanıyorlar. Müsaade buyurursanız iftar etsinler, dedi. Resul-i Ekrem (s.a.v.) müsaade etmedi. Adam iki defa daha geldi. Sonunda Resulullah (s.av.) :

- Onlar oruç tutmadılar. Bütün gün  insanların etini yiyenler, nasıl oruçlu olurlar? Git onlara söyle: Oruç tuttularsa, istifra etsinler bakalım, buyurdu. 

Adamcağız gitti, gerekeni  söyledi. Onlar da denileni yaptı ve kan parçaları kustular. Adam Resülullah Efendimize dönerek vaziyeti bildirdi. Bunu üzerine Peygamberimiz (s.a.v.): 

- Nefsim kudretinde olan Allah'a yemin ederim ki; eğer kusmayıp bu kan parçaları midelerinde kalsaydı, onaları cehennem ateşi yerdi.
  
Yorum Gönder

Yorum Gönder