-->
Okuma Listem

AofSoruKitap Ana Sayfa

Aöf İlahiyat Soru Kitap Özet Pdf Word İndir

Aöf İlahiyat Soru Kitap Özet  Pdf Word İndir

Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Aöf İlahiyat 2 Yıllık bölüm için hazırlamış olduğumuz bu sayfada kafanızda ki bir çok soruya yanıt bulabileceksiniz. Aöf İlahiyat Soru Kitap Özet Konu Anlatımı Pdf ve daha fazlası...


Aöf İlahiyat 2 Yıllık İlahiyat Mezunu Ne İş Yapar ? İlahiyat Mezunu Nerede Çalışır ?

Aöf İlahiyat(ön lisans) 2 yıllık bölümü mezunlarına ''İlahiyat Meslek Unvanı'' verilir. Diyanet İşleri Başkanlığı'nca görevlendirilirler. Çeşitli il, ilçe ve köylerdeki camilerde İmam-Hatip ve müezzin-kayyım olarak çalışırlar. Kuran kurslarında ise Kuran-ı Kerim öğreticiliği yapabilirler

4 Yıllık İlahiyat Mezunu Ne İş Yapar ? İlahiyat Mezunu Nerede Çalışır ?

İlahiyat bölümünden mezun olan kişiler için pek çok iş imkanı bulunur. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın merkez, taşra ve yurtdışı teşkilatlarında müftü, müftü yardımcısı, din işleri uzmanı, vaiz, vaize, Kur'an Kursu öğreticisi, imam ve müezzin olabilmektedirler. Lisansüstü öğrenime devam etmeleri halinde İlahiyat Fakültelerinde öğretim elemanı olma imkânına sahiptirler.

2 Yıllık Aöf İlahiyat Okuduktan Sonra DGS İle Hangi Bölümlere Geçilebilir ? 

Aöf İlahiyat Ön Lisans mezunları DGS sınavı ile okumuş oldukları 2 yıllık İlahiyatı 4 Yıllık İlahiyata tamamlaya bilirler. Başka bölümlere geçmek isteyen kişiler DGS puanları ile farklı bölümlere geçmesinde herhangi bir sorun yoktur. Örnek bölümler : İktisat, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Maliye, İşletme, Kamu Yönetimi, Uluslar Arası İlişkiler, Konaklama İşletmeciliği, Halkla İlişkiler Ve Reklamcılık vb. Bu bölümleri örgün öğretim okuyabilecekleri gibi Aöf Açık Öğretim de okuyabilirler.


Aöf İlahiyat Mezunu Öğretmen Olabilir mi ?

Danıştay'ın kararı sonrasında İlahiyat Fakültesinden mezun olan kişilerin Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni olması imkansız hale geldi. İlahiyat mezunları günümüzde yalnızca meslek dersleriyle ilgili öğretmenlik görevi üstlenebilir. Ancak din kültürü öğretmenliği yapamaz.

Aşağıdaki Ders İsimlerine Tıklayarak Ders İle Alakalı Dökümanlara Ulaşabilirsiniz.

AÖF İLAHİYAT I.YARIYIL (Güz Dönemi)

  1. ARAPÇA I - ARA1001
  2. İSLAM İNANÇ ESASLARI - İLH1001
  3. İSLAM İBADET ESASLARI - İLH1002
  4. İSLAM AHLAK ESASLARI - İLH1003
  5. İLK DÖNEM İSLAM TARİHİ - İLH1004
  6. İSLAM SANATLARI TARİHİ - İLH1005


 AÖF İLAHİYAT II.YARIYIL (Bahar Dönemi)

  1. ARAPÇA II - ARA1002
  2. TEFSİR TARİHİ VE USULÜ - İLH1006
  3. HADİS TARİHİ VE USULÜ - İLH1007
  4. İSLAM HUKUKUNA GİRİŞ - İLH1008
  5. İSLAM KURUMLARI VE MEDENİYETİ - İLH1009
  6. TÜRK İSLAM EDEBİYATI - İLH1010

 AÖF İLAHİYAT III.YARIYIL (Güz Dönemi)

  1. ARAPÇA III - Ara.01
  2. TEFSİR - İLH2001
  3. GÜNÜMÜZ FIKIH PROBLEMLERİ - İLH2002
  4. İSLAM DÜŞÜNCE TARİHİ - İLH2003
  5. İSLAM MEZHEPLERİ TARİHİ - İLH2004
  6. DİN PSİKOLOJİSİ - İLH2005
  7. ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I - TAR201U
  8. TÜRK DİLİ I - TÜR201U


 - IV.YARIYIL (Bahar Dönemi)

  1. ARAPÇA IV - Ara.02
  2. HADİS - İLH2006
  3. KELAM'A GİRİŞ - İLH2007
  4. DİN SOSYOLOJİSİ - İLH2008
  5. YAŞAYAN DÜNYA DİNLERİ - İLH2009
  6. DİN EĞİTİMİ VE DİN HİZMETLERİNDE REHBERLİK - İLH2010
  7. ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ II - TAR202U
  8. TÜRK DİLİ II - TÜR202U

Aöf İlahiyat 2 Yıllık Kaç Ders Var ? Hangi Dersler Var ? 

Aöf  İlahiyat Ön Lisans bölümünde 25 ders bulunmaktadır. Başka bir Ön lisans ya da Lisans mezunu iseniz bazı derslerden muaf olabiliyorsunuz.

ARAPÇA I - ARA1001 İSLAM İNANÇ ESASLARI - İLH1001 İSLAM İBADET ESASLARI - İLH1002 İSLAM AHLAK ESASLARI - İLH1003 İLK DÖNEM İSLAM TARİHİ - İLH1004 İSLAM SANATLARI TARİHİ - İLH1005 ARAPÇA II - ARA1002 TEFSİR TARİHİ VE USULÜ - İLH1006 HADİS TARİHİ VE USULÜ - İLH1007 İSLAM HUKUKUNA GİRİŞ - İLH1008 İSLAM KURUMLARI VE MEDENİYETİ - İLH1009 TÜRK İSLAM EDEBİYATI - İLH1010 ARAPÇA III - Ara.01 TEFSİR - İLH2001 GÜNÜMÜZ FIKIH PROBLEMLERİ - İLH2002 İSLAM DÜŞÜNCE TARİHİ - İLH2003 İSLAM MEZHEPLERİ TARİHİ - İLH2004 DİN PSİKOLOJİSİ - İLH2005 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I - TAR201U TÜRK DİLİ I - TÜR201U ARAPÇA IV - Ara.02 HADİS - İLH2006 KELAM'A GİRİŞ - İLH2007 DİN SOSYOLOJİSİ - İLH2008 YAŞAYAN DÜNYA DİNLERİ - İLH2009 DİN EĞİTİMİ VE DİN HİZMETLERİNDE REHBERLİK - İLH2010 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ II - TAR202U TÜRK DİLİ II - TÜR202U


İlgili aramalar

Aöf ilahiyat 4 yillik ilahiyat önlisans (açiköğretim) İlahiyat fakültesi - ekşi Marmara ilahiyat ekşi türkiye'de kaç tane ilahiyat fakültesi var 2021 İlahiyat Fakültesi bölümleri Açiktan ilahiyat okumak ilahiyat 1.sinif dersleri 4 yillik ilahiyat okuyan ne olur? 4 yillik ilahiyat okuyan ne olur? İlahiyat imezunu ne olabilir? İlahiyat mezunu ne olabilir? 2 yillik ilahiyat mezunlari ne iş yapar? 2 yillik ilahiyat mezunlari ne iş yapar? İstanbul ilahiyat hangi ilçede? İstanbul ilahiyat hangi ilçede? 2 yillik ilahiyat mezunu öğretmen olabilir mi? 2 yillik ilahiyat mezunu öğretmen olabilir mi? 2 yillik ilahiyat mezunu hangi bölümlere geçiş yapabilir? 2 yillik ilahiyat mezunu hangi bölümlere geçiş yapabilir? İlahiyat mezunlari Arapça öğretmeni olarak atanabilir mi? İlahiyat mezunlari Arapça öğretmeni olarak atanabilir mi? İlahiyat önlisans mezunlari nerelere atanabilir? İlahiyat önlisans mezunlari nerelere atanabilir?İlahiyat mezunu din kültürü öğretmeni olabilir mi? İlahiyat mezunu din kültürü öğretmeni olabilir mi ilitam ilahiyat mezunu öğretmen olabilir mi? İslami ilimler mezunu din kültürü öğretmeni olabilir mi? İslami ilimler mezunu din kültürü öğretmeni olabilir mi? İlahiyat Atamasi var mi? İlahiyat Atamasi var mi? 2 yillik üniversite mezunlari öğretmen olabilir mi? İslami ilimler ile ilahiyat ayni mi?DKAB Öğretmeni Nasil Olunur? DGS ilahiyat için kaç puan gerekli? DGS ilahiyat için kaç puan gerekli? DGS ile geçiş yapmak zor mu? İlahiyat DGS ile neye tamamlanir? Din Kültürü Öğretmenliği hangi bölümden aliyor? Din kültürü öğretmenliğine kimler başvurabilir? İlahiyat mezunlari kaç puanla ataniyor? İslami ilimler fakültesi mezunlari ne iş yapar? Açiköğretim 2 yillik ilahiyat kaç puan? İlahiyat önlisans ne demek? İlahiyat önlisans ne demek? Arapça öğretmeni nasil olunur 2021? Arapça öğretmeni olmak için ne yapmaliyim? Arapça öğretmeni olmak için hangi sinava girilir? İslami ilimler fakültesi formasyon var mi? Din kulturu ogretmenligi kac puan? Din Kültürü Öğretmenliği kaç kişi atandi?İlahiyat mezunlari formasyon almadan öğretmen olabilir mi? İlahiyat lisans mezunlari hangi Kpss'ye Girecek? DGS tercih yapmak için kaç puan almak gerekir? DGS ilahiyat kaç soru yapmak gerekir?Ankara ilitam kaç puanla kapatti? Ankara ilitam kaç puanla kapatti? Sivas ilitam kac puan? 2021 İlitam hangi üniversitelerde var? İlahiyat lisans tamamlama için DGS şart mi? İlitam nedir nasil yapilir? İlita ne demek? İlahiyati kazanmak için ne yapmaliyim? İlahiyat fakültesine nasil girilir? İstanbul üniversitesi ilahiyat fakültesi karma mi? İstanbul üniversitesi ilahiyat fakültesi hazirlik var mi?


Yorum Gönder

Yorum Gönder